Nødstrømsløsninger

Sådan er du garanteret en konstant strømforsyning

En strømafbrydelse er noget af det værste, som der kan ske. Strømafbrydelser kan have slemme konsekvenser for store virksomheder, som opererer med kritiske strømapplikationer. Bare få millisekunders strømsvigt kan have stor betydning. Derfor er det vigtigt at sikre sig selv mod dette, så man er garanteret en konstant strømforsyning. Den bedste måde at gøre dette på, er ved at installere et UPS anlæg, som vil garantere kontinuerlig strøm.

Hvad er et UPS anlæg?

Et UPS anlæg er et backup batteri, og skal fungere som en nødstrømsløsning. UPS er en forkortelse for Uninterruptible Power Supply, så det ligger i navnet. Hvis uheldet er ude, og strømmen er gået, så vil UPS anlægget overtage med strøm fra en seperat strømkilde. Og dermed er du sikret, at strømmen konstant er oppe. Det er altid en god idé at forsyne serverrum og andre kritiske strømapplikationer med et UPS anlæg, da man nemt kan miste værdifuld data.

Hvem benytter så et UPS anlæg? I princippet burde alle der er meget afhængige af strøm have opsat et anlæg. Her er det som nævnt specielt serverrum og lign. der er vigtigt. Men det gælder også supermarkeder og hospitaler, som ikke kan undvære et sekunds strømsvigt.

Sådan fungerer et nødstrømsbatteri

Når dit anlæg bliver installeret, bliver det koblet op på et batteri, som får sin strøm fra en ekstern strømkilde. Dermed bliver anlægget ikke frakoblet, hvis strømmen går. UPS anlægget går ind og forsyner med strøm fra den eksterne strømkilde, når strømmen går. Derfor er det også altid en rigtig god idé at tjekke op på anlægget, og sørge for det fungerer optimalt. Du kan læse meget mere om nødstrømsbatterier og mulighederne herom lige her.